Pacojet 2 to wyspecjalizowane urządzenie do miksowania mrożonych produktów, które zyskało wiele przychylnych opinii w branży gastronomicznej. Jego użytkownicy wskazują zarówno na jego efektywną i wydajną pracę, jak i łatwość obsługi oraz możliwość przygotowania wielu aromatycznych i pełnych smaku deserów i potraw. O Pacojet 2 Plus mówi się nawet, że jest to niezbędne urządzenie w każdej nowoczesnej kuchni. Czy wspomniany sprzęt rzeczywiście oferuje tak liczne zalety?

Pacojet – do czego służy urządzenie, które pokochała gastronomia?

Już wiele restauracji wyposażyło się w robota Pacojet. Co to oznacza dla jakości przygotowywanych przez nie przekąsek, deserów oraz dodatków do dań? Należy zaznaczyć, że urządzenie to może się pochwalić bardzo szerokim zastosowaniem – z jego pomocą szybko i bez wysiłku stworzysz pyszne sorbety i lody, kremy, farsze, musy, zupy, a także koncentraty warzywne lub ziołowe. Co więcej, dzięki specyfice działania urządzenia pożywienie przygotowywane z wykorzystaniem Pacojet 2 Plus zachowuje swój naturalny aromat, walory smakowe, kolor, a także witaminy. Jednocześnie miksowanie nie przyczynia się do zwiększenia temperatury jedzenia, która po obróbce wciąż oscyluje w okolicach -200 stopni Celsjusza. Pacojet 2 pozwoli Ci zrezygnować ze wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz stabilizatorów, dzięki czemu pełnia smaku dań i deserów z pewnością zachwyci Twoich gości.

Co zyskujesz z Pacojet 2 Plus?

Wiele restauracji na co dzień korzysta z urządzenia Pacojet. Do czego służy najczęściej? Z jego pomocą przygotujesz na przykład aromatyczne pesto, tapenadę czy orzeźwiający sorbet ze świeżych owoców. Warto zaznaczyć, że działanie Pacojet 2 pozwala wzmocnić smak i aromat, a także zwiększyć objętość produktu. Ważną zaletą urządzenia jest to, że bez problemu możesz inwestować w sezonowe owoce i warzywa, mrozić je i zaskoczyć swoich klientów pełnią ich smaku poza sezonem. Dzięki temu nie tylko oszczędzasz, ale również zwiększasz jakość serwowanych dań i sprawiasz, że Twoja restauracja zyskuje silnego asa w rękawie. Co ważne, w Pacojet 2 przygotujesz zarówno 1 porcję, jak i przetworzysz 1 litr produktów – wszystko zależy od Twoich potrzeb.

Jak wydajny jest Pacojet 2?

Jedną z cech, która zdecydowanie wyróżnia robota Pacojet 2 Plus, jest jego wysoka wydajność. W ciągu jednej godziny przygotujemy w nim 150 porcji zupy, 15 litrów sorbetów i lodów czy 15 kilogramów kremów i past. To sprawia, że prace kuchenne przebiegają szybko i bez żadnej ujmy na jakości, a kucharze mogą pracować w tempie, które pozwoli im zadbać o każdy szczegół przygotowywanych dań. Wykorzystując Pacojet 2 do ich tworzenia możesz liczyć na jednorodną konsystencję, która bez wątpienia wpłynie na ocenę potrawy, przekąski lub deseru przez Twoich gości. Jeśli bliska jest Ci idea ograniczania odpadów, chcesz postawić na oszczędność, a zarazem nietuzinkowość, Pacojet 2 Plus to urządzenie, które spełni Twoje oczekiwania. Co więcej, posiada certyfikat CE oraz 2-letnią gwarancję. Jego szybkie oraz łatwe czyszczenie to kolejna kluczowa zaleta!